top of page

Satürn Balık Burcu Geçişi



Merhaba tatlı bilge. Gündem, 7 Mart’ta gerçekleşecek Satürn Balık geçişini anlatmanın zamanının geldiğini fısıldıyor. Tabi önce Satürn neyi temsil ediyor ona bakmak lazım.


Her burçta yaklaşık 2 buçuk sene kalan Satürn toplumsal bir gezegendir can parçam. Yani girdiği burcun psikolojisinde tüm topluma nüfuz eder. Toplumları bu psikolojik temalarda sınırlar, kısıtlar ve yeniden yapılandırır. Son 2 buçuk sene Kova psikolojisinde bizi evlere hapsetti, kendi özgürlüğümüzü yeniden kazanmayı talep etmemiz için bizi önce sınırlandırdı, kurumların elimizi, kolumuzu bir kararla nasılda zincirleyebileceğini bize gösterdi ve toplumun tümünü gözetecek hümanist tavırlar geliştirmemiz için, hak, hukuk, adalet diyebilmemiz için, sağlıklı sosyal sınırlar çizerek var olabilmemiz ve kendi içsel devrimlerimizi başlatabilmemiz için hepimizi yeniden yapılandırdı, çalışmalarına da devam ediyor. Biz sıkıştığımız alanlarda ışığı yeniden bulmak için var gücümüzle çalışmak durumunda kaldık. İşte şimdi Satürn, Balık burcuna geçerek bize yeni bir eğitim fırsatı sunmaya hazırlanıyor ve bu konuda yine çok ciddi.


Balık hayalperesttir. Kendine kaçıp saklanacak yer bulmak konusunda ustadır. Kaosları, belirsizlikleri bile kendine konfor alanı edinebilir. İşte Satürn şimdi gerçeklikten uzak fantezilerimize, uçuk kaçık söylemlerimize veya kendimizden kaçıp saklandığımız yerlere ambargo koyacak önümüzdeki uzunca bir süre. Gerçek Dünya’yla yüzleşmemiz, gizli veya belirsiz olan şeylerin içi yüzünü anlamamız, acı veya sıkıntı verici de olsa her şeyi olduğu gibi görüp kabul etmemiz için bizi önce sınırlandıracak. Bunu da tüm dünyada mistik, dini ya da bir şekilde sorgulanmaz bir otoriteye sahip görünen yapıların bir tür baskı unsuruna dönüşmesiyle yapacak. Uyumlu bir vatandaş olmak adına vicdanımızı yok saymanın, sessiz ve tepkisiz kalmanın sonuçlarıyla yüzleşeceğiz.


Kısacası bu transitiyle Satürn hepimizi kişisel olarak iç dünyamızı kontrol altına almak durumunda bırakacak tatlı bilge. Kaçtığımız, saklandığımız, kendimizi kandırdığımız konuların karanlığı içinde ışığı arayacağız.


Özellikle Satürn retro zamanları bu anlamda aşırı teslimiyetçilik, körü körüne inanç, kendimizi hiçe sayarak başkalarını memnun etmek, kurban bilinci, kurtarılmayı beklemek, çabasızlık, kendimizi kandırmak, kendimizi cezalandırmak ya da inançsızlık, bencillik, başkalarını zaaflarından yararlanarak ezme ve kullanma gibi eğilimlerimizin sonuçlarıyla yüzleştiğimiz bir süreç olacak. (17 Haziran - 4 Kasım).


Bu transitten kolaylıkla geçebilmenin yolu olandaki hayıra odaklanmak olacaktır sevgilim. Bunca zaman bile bile kendini kandırdığın meselelerin çok farkındasın zaten. Bilmediğin bir şey yaşanmayacak. Sen kendini ne kadar bu yüzleşmeye hazırlarsan, Satürn’le anlaşmaya gönüllü olursan o kadar ışık dolacak karanlıklarına. Balık zodyakın son burcudur. Satürn bir döngüyü, bir dönemi kapatmaya hazırlanıyor. Ve hepimiz tek tek uyanana, eski alışkanlıkların, eski yapıların günümüze hizmet etmediğini idrak edene kadar bu yeniden yapılanma süreci devam edecek.


Unutma olaylar kurgu, kişiler figüran. Mevzu ruhumuzun aldığı kıymetli dersler. Tümün en yüksek hayrına olacak şefkatli bir eğitim dönemi geçirmeni ve sağlıklı bir “ben” ortaya koyarak tüm insanlığı bir adım öteye taşıyabilecek önemli bir işbirlikçisine dönüşmeni kalpten dilerim. Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için. Işık ve sevgiyle ✨

bottom of page