top of page

Zodyak'ta Yılbaşı

Merhaba tatlı bilgeler. Bugün biraz Koç Yeniay’ından bahsetmek istiyorum sizlere. Ancak bu Yeniay, daha önce de yazdığım gibi, yeni başlangıçları işaret eden kısa süreli etkilerden bahsedeceğimiz bir Yeniay değil. Çünkü tam bir ay sonra Yeniay’ı, aynı burçta bir Güneş tutulması izleyecek. O yüzden 21 Mart'ta gerçekleşecek bu gök olayı, bizi daha çok 20 Nisan'da yaşanacak tutulma enerjisine hazırlıyor olacak. Böylece aslında biz fark etmeden Kuzey Ay Düğümü Koç’a geçmeye hazırlanıyor olacağız ve bu geçiş hayatımızda yer alacak bazı yeni konuların, kavramların miladı olacak. Ancak bu, başka bir yazının konusu.



21 Mart, Zodyak için yeni bir yılın başlangıcıdır. Çünkü Güneş bir önceki döngüsünü kapatır ve Koç burcuna geçer, böylece kuzey yarımkürede ilkbaharın, yani yeni döngünün ilk günü yaşanır. Bu da Zodyak için bir tür yılbaşı günüdür. Gökyüzünde ne varsa yeryüzünde de o olur. Mesela kış boyunca toprağın altında bekleyen tohumlar, 21 Mart'la beraber, filizlenmek için sabırsız bir heyecanla kıpırdanmaya başlarlar. Çünkü Koç dünyaya gözlerini yeni açmış bir bebeğin enerjisidir. Henüz form almamıştır ve her türden tecrübeye atılmaya hazırdır. Bu enerjinin en büyük handikapı ise sabırsız ve dürtüsel olmasıdır. Yani “aman elleme, ateş yakar” denilen bebeğin inatla ateşe dokunmak istemesi gibi her an, yeni bir tecrübenin cazibesine kapılıp başına gelecek her türden yarayı baştan kabul etme enerjisidir bu. Yeni ülkeler de böyle keşfedilir.


Şimdi gökyüzü her yıl 21 Mart'ta yaşadığı yılbaşı kutlamalarını bu yıl da büyük bir coşkuyla yaşarken, biz de yeryüzünde kendi "yeni çağı karşılama" törenlerimizi yaşıyor olacağız tatlı bilgeler ve tam anlamıyla bu, yeni çağın yaratım enerjileriyle tanışma töreni olacak. Yeniay anında Güneş'e göz kırpan Pluton tam da bu törenin onur konuğu. Neptün'le kare açısı olan mücadele gezegenimiz Mars, töreni bozmak istercesine kutlamaları manipüle etmekle meşgul, kafası çok karışık. İletişim gezegenemiz Merkür de Koç burcunun ilk derecelerinden bu diyaloglara yapıcı ve kararlı bir tondan dahil olmaya çalışacak, ancak o da manipülasyonlardan etkilenmeye oldukça açık. Kısacası Pluton'un yeniliklerine hazır olamayan bir güruh, kafaları karıştırmak ve kendi bildiği düzeni ısrarla idame ettirmek için geri kalanın canını sıkmakla uğraşmaya hazır bekliyor.


Peki gökyüzü bu kadar karışıkken biz yeryüzünde ne yapabiliriz?



Yaklaşan değişim rüzgarının yönü ve şiddeti bireysel haritalarımıza göre şekillenecek bile olsa bu Yeniay bizi, yaklaşan bilinmeyeni kucaklamaya davet ediyor ve olanı olduğu gibi, açık bir farkındalıkla idrak etmemizi istiyor canlarım. Kısacası diyor ki “şu anda yeni şeyler için harekete geçmek yerine, filizlenmekte olan yaratımlarının köklerini düşün ve onları beslemek için sessizce içine dön, gözlemle, araştır.”


"Ne olacağınızı bilmek istiyorsanız tohumunuzun ne olduğunu bilmelisiniz." der sevgili Gülden Bulut. İşte bu Yeniay'da en çok bunu yapalım canlarım, kendimizi sanki bir başkasını gözlemler gibi gözlemleyelim. Eskiden kalmış ancak günümüze hizmet etmeyen neler var o köklerimizde? Neler değişmeli artık ve dönüşmeli? Belki elimizde iyi düşünülmüş yeni bir plan var ya da sonucu belirsiz olan bir sürece adım atmak üzereyiz. Niyetimiz her ne olursa olsun, aslında bir sonraki adımımıza hazırlanmak için tüm bu kökleri sorgulamaya ve temizlik yapmaya odaklanmamızı istieyen bir Yeniay bu.


O yüzden karşılaşacağımız engelleri bela, kötü şans olarak tanımlamak yerine olandaki mesaja odaklanalım tatlı bilgeler. Nelerden, niye vazgeçemiyoruz? Gözümüzü korkutan, cesaretimizi kıran ne? Özgürlüğümüzün, fethetme arzumuzun önündeki engel ne?


Zaman ruhumuzun gölgeli köşelerinde gizlenen tüm duygu ve korkularla yüzleşme, bilincin dönüştürücü ışığını, kaçmak ve unutmak istediğimiz yerlere getirme zamanı. Kolektif karanlık ve kaygının, ışığınızı kendi uçurumlarında sömürmesine izin vermeyin tatlı bilgeler, bunun yerine şefkat ve sevgiyle ruhunuzun derinliklerinden yükselen her şeyi kucaklayın. Çünkü Temmuz gelip Ay Düğümleri yerini Koç - Terazi aksına bıraktığında, içimizdeki Koç'un gölgesiyle de aydınlığıyıla da zaten tanışmak zorunda kalacağız.


Tecrübeler kolaylıkla gelsin.

Işık ve sevgiyle.

bottom of page